Vegetarisk massaman curry med tofu og kikerter, servert med ingefærdampet ris og koriander
25-35
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Vegetarisk massaman curry med tofu og kikerter, servert med ingefærdampet ris og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • sukker
  • olje
  • salt

Ingefærris

ingefær
Ingefær
⅓ bit
jasminris
Jasminris
125 g

Massaman vegetarcurry

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
massaman currypaste
Massaman currypaste
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke
tofu
Tofu (Soya)
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
1½ dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½ ts

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 848 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 111 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer ingefærsmak på risen kan ingefæren kuttes i tynne strimler eller finrives på rivjern, før den tilsettes risen.

  1. Ingefærris: Skrell og kutt ingefæren i skiver (se tips). Kok risen som anvist på pakken, men ha også i ingefæren.
  2. Massaman vegetarcurry: Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt bakepoteten i terninger. Skyll kikertene i et dørslag. Kutt tofuen i terninger. 
  3. Massaman vegetarcurry, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, poteten, løken og ønsket mengde av currypasten, i omtrent 4 minutter under omrøring. Rør inn kokoskremen, grønnsaksbuljongen, 1½ dl vann, 1 ss soyasaus og ½ ts sukker, og kok opp. La curryen småkoke på middels lav varme, i omtrent 10 minutter. Tilsett kikertene og tofuen når det gjenstår 3 minutter. Smak eventuelt til med mer av currypasten og litt salt. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. 
  4. Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt resten av limen i båter. Topp retten med limen, korianderen og de hakkede peanøttene.