Vegetarisk massaman curry med tofu og kikerter, servert med ingefærdampet ris og koriander
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Vegetarisk massaman curry med tofu og kikerter, servert med ingefærdampet ris og koriander

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • soyasaus
  • sukker
  • olje
  • salt
Ingefær
⅓ bit
Jasminris
125 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Tofu
½ pakke
(Soya)
Lime
½ stk
Vann
1½ dl
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Sukker
½ ts
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 848 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 111 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer ingefærsmak på risen kan ingefæren kuttes i tynne strimler eller finrives på rivjern, før den tilsettes risen.

 Skrell og kutt ingefæren i skiver (se tips). Kok risen som anvist på pakken, men ha også i ingefæren.
 Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt bakepoteten i terninger. Skyll kikertene i et dørslag. Kutt tofuen i terninger. 
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, poteten, løken og ønsket mengde av currypasten, i omtrent 4 minutter under omrøring. Rør inn kokoskremen, grønnsaksbuljongen, 1½ dl vann, 1 ss soyasaus og ½ ts sukker, og kok opp. La curryen småkoke på middels lav varme, i omtrent 10 minutter. Tilsett kikertene og tofuen når det gjenstår 3 minutter. Smak eventuelt til med mer av currypasten og litt salt. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. 
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt resten av limen i båter. Topp retten med limen, korianderen og de hakkede peanøttene.
God middag!