Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Vegetarisk massaman curry med tofu og kikerter, servert med ingefærdampet ris og koriander
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- soyasaus
- sukker
- olje
- salt
Ingefær
⅓ bit
Jasminris
125 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Tofu
½ pakke
Lime
½ stk
Vann
1½ dl
Soyasaus
1 ss
Sukker
½ ts
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 848 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 111 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer ingefærsmak på risen kan ingefæren kuttes i tynne strimler eller finrives på rivjern, før den tilsettes risen.
Skrell og kutt ingefæren i skiver (se tips). Kok risen som anvist på pakken, men ha også i ingefæren.
Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt bakepoteten i terninger. Skyll kikertene i et dørslag. Kutt tofuen i terninger.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, poteten, løken og ønsket mengde av currypasten, i omtrent 4 minutter under omrøring. Rør inn kokoskremen, grønnsaksbuljongen, 1½ dl vann, 1 ss soyasaus og ½ ts sukker, og kok opp. La curryen småkoke på middels lav varme, i omtrent 10 minutter. Tilsett kikertene og tofuen når det gjenstår 3 minutter. Smak eventuelt til med mer av currypasten og litt salt. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt resten av limen i båter. Topp retten med limen, korianderen og de hakkede peanøttene.
God middag!