30-40
Vegetar
Barbequeglaserte plantenuggets i briochebrød med syltet agurk, potetstaver og aioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Syltet agurk og rødløk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Barbequeglaserte plantenuggets
Plantebaserte nuggets
300 g
Barbecuesaus
1 pakke
Salat, tomat og aioli
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Briochebrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1046 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 149 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke ønsker å sylte grønnsakene, kan du servere dem rå til burgeren. Du kan også steke rødløken med nuggetsene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Syltet agurk og rødløk: Skyll og kutt agurken i tynne remser på langs. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn agurken og rødløken. La det hele trekke i laken frem til servering.
- Barbequeglaserte plantenuggets: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek nuggetsene i 4–5 minutter, til de er gjennomvarmet. Vend om på nuggetsene underveis i stekingen. Vend inn barbequesausen rett før servering.
- Salat, tomat og aioli: Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken. Server aiolien til retten.
- Briochebrød: Varm briochebrødene i stekeovnen i 2–3 minutter før servering.
- God middag!