Barbequeglaserte plantenuggets i briochebrød med syltet agurk, potetstaver og aioli
30-40
Vegetar

Barbequeglaserte plantenuggets i briochebrød med syltet agurk, potetstaver og aioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Syltet agurk og rødløk

agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Barbequeglaserte plantenuggets

plantebaserte nuggets
Plantebaserte nuggets
300 g
barbecuesaus
Barbecuesaus
1 pakke

Salat, tomat og aioli

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
tomat
Tomat
1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke

Briochebrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1023 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 149 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke ønsker å sylte grønnsakene, kan du servere dem rå til burgeren. Du kan også steke rødløken med nuggetsene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Syltet agurk og rødløk: Skyll og kutt agurken i tynne remser på langs. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn agurken og rødløken. La det hele trekke i laken frem til servering.
  4. Barbequeglaserte plantenuggets: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek nuggetsene i 4–5 minutter, til de er gjennomvarmet. Vend om på nuggetsene underveis i stekingen. Vend inn barbequesausen rett før servering.
  5. Salat, tomat og aioli: Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken. Server aiolien til retten. 
  6. Briochebrød: Varm briochebrødene i stekeovnen i 2–3 minutter før servering. 
  7. God middag!