Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med ramsløk og frisk reddiksalat
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med ramsløk og frisk reddiksalat

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetsalat med ramsløk

poteter
Poteter
350 g
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½-1 pakke

Balsamicobakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
½ ss

Helstekt svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Frisk reddiksalat

reddiker
Reddiker
½-1 pakke
ruccola
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 741 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet ute på grillen! Grill kjøttet på direkte varme, på alle sider i 3–4 minutter. Etterstek kjøttet på indirekte varme i omtrent 20 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 62 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Potetsalat med ramsløk: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Balsamicobakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten, ½ ss sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  4. Helstekt svinefilet: Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i 3–4 minutter, til det er godt brunet. Ha kjøttet i den ildfaste formen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 15 minutter av gulrøttenes steketid, og stek videre til gulrøttene er møre og kjøttet ferdigstekt. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.  
  5. Frisk reddiksalat: Skyll reddikene og ruccolaen. Kutt reddikene i skiver. Ha reddikskivene, ruccolaen og 1 ss olivenolje i en bolle, og krydre med salt og pepper. Bland godt.  
  6. Potetsalat med ramsløk, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem i en bolle. Vend inn ramsløkaiolien, og krydre med salt og pepper. Bland godt. 
  7. God middag!