Laktosefri
Laksepoke med jasminris, agurk, syltet rødløk og teriyakidressing, toppet med chilimajones
4.4 (277)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
 - Egg·
 - Sennep·
 - Fisk·
 - Hvete·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
 - olje
 - salt
 - sukker
 - vann
 
Jasminris
125 g
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik 
½ dl
Sukker
3 ss
Teriyakisaus
1 pakke
Laksefilet
270 g
Sesamfrø
1 pakke
Grønt eple
½–1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 829 kcal
 - Fett:
 - 40 g
 - Karbohydrater:
 - 82 g
 - Protein:
 - 36 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i to på langs, og så i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken.
 Skjær laksen i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene og litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med teriyakisausen.
 Skyll og kutt eplet og agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. 
 Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødløken over. Topp med resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.
Vel bekomme!
