15-20
Glutenfri
Soyabakt laks med dampet spisskål og frisk epledressing, servert med kokte poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- vann
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Soyabakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Dampet spisskål
Spisskål
1 bit
Vann
1–2 dl
Frisk epledressing
Grønt eple
1 stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Sitron
½ stk
Servering
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 697 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill kålen hvis været tillater det. Kok den i lettsaltet vann i 3–5 minutter, til den er mør, og grill den i 2–3 minutter på hver side, til den har fått en fin grillfarge.
- Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
- Kokte poteter: Del potetene i to. Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
- Soyabakt laks: Fordel fisken i en smurt ildfast form, og ha 1 ss smør og 1 ss soyasaus over. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, til den så vidt er gjennomstekt, med en mørk rosa kjerne.
- Dampet spisskål: Del spisskålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1–2 dl vann og litt salt. Damp spisskålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og ha stekepannen tilbake på varmen i et par minutter så kålen får dampet litt fra seg.
- Frisk epledressing: Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen epleterningene og lettrømmen i en skål. Smak til med saft fra halve sitronen, salt og pepper.
- Servering: Ha stekesjyen fra fisken over kålen, og topp med saften fra resten av sitronen.