Soyabakt laks med dampet spisskål og frisk epledressing, servert med kokte poteter
15-20
Glutenfri

Soyabakt laks med dampet spisskål og frisk epledressing, servert med kokte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Soyabakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Dampet spisskål

spisskål
Spisskål
1 bit
Vann
1–2 dl

Frisk epledressing

grønt eple
Grønt eple
1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
sitron
Sitron
½ stk

Servering

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 697 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill kålen hvis været tillater det. Kok den i lettsaltet vann i 3–5 minutter, til den er mør, og grill den i 2–3 minutter på hver side, til den har fått en fin grillfarge.

  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
  2. Kokte poteter: Del potetene i to. Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Soyabakt laks: Fordel fisken i en smurt ildfast form, og ha 1 ss smør og 1 ss soyasaus over. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, til den så vidt er gjennomstekt, med en mørk rosa kjerne.
  4. Dampet spisskål: Del spisskålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1–2 dl vann og litt salt. Damp spisskålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og ha stekepannen tilbake på varmen i et par minutter så kålen får dampet litt fra seg.
  5. Frisk epledressing: Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen epleterningene og lettrømmen i en skål. Smak til med saft fra halve sitronen, salt og pepper. 
  6. Servering: Ha stekesjyen fra fisken over kålen, og topp med saften fra resten av sitronen.