Rice bowl med kvernet storfe, yakinikusaus, hurtigsyltet fennikel og chilimajones
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Rice bowl med kvernet storfe, yakinikusaus, hurtigsyltet fennikel og chilimajones

Søt og salt, og med frisk ingefær og het chili. Den japanske yakinikusausen er populær som både dippsaus og marinade.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Hurtigsyltet fennikel og rødløk

fennikel
Fennikel
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
½ stk

Kvernet storfe i yakinikusaus

finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
Sukker
1 ss
Vann
⅓ dl
Soyasaus (Soya)
½ dl

Topping

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
lime
Lime
½ stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
40 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 896 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Yakiniku er en tradisjonell japansk/koreansk måte å grille kjøtt på. Klem kjøttdeigen på spyd, og grill kjøttet over åpen flamme for en mer autentisk smak.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.  
  2. Hurtigsyltet fennikel og rødløk: Skyll fennikelen, og skrell løken. Kutt halve fennikelen og halve løken i syltynne skiver med en skarp kniv, ostehøvel eller en mandolin. Ha skivene i en bolle, og klem over saften fra halve limen. Krydre med salt, pepper og litt sukker, og bland godt.   
  3. Yakinikusaus: Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, ⅓ dl vann og ½ dl soyasaus, og kok det hele i 2–3 minutter.  
  4. Kvernet storfe i yakinikusaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 5–6 minutter, til den er godt brunet. Vend inn yakinikusausen, og varm raskt opp.  
  5. Topping: Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Kutt resten av limen i båter. Fordel risen i skåler, og topp med kjøttet, den syltede fennikelen og løken og gulrøttene. Dryss over peanøttene, og server chilimajonesen og limebåtene til retten.    
  6. Oishī yūshoku!