Bowl med teriyakibakt laks, frisk mango, syrlig rødkål, servert med chilimajones og jasminris
20-30
Laktosefri

Bowl med teriyakibakt laks, frisk mango, syrlig rødkål, servert med chilimajones og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Teriyakibakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Syrlig rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
2 ss

Grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
mango
Mango
½–1 stk

Tilbehør

chilimajones
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 894 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 92 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Soya- eller ponzusaus passer godt til denne retten. Du kan også bruke litt av sjyen fra laksen som saus.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Teriyakibakt laks: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og fordel teriyakisausen over. Topp med sesamfrøene, og stek fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Syrlig rødkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha over 1 ts sukker, 1 ss eddik og 2 ss vann, og la væsken koke inn i kålen. Smak til med salt.
  5. Grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt mangoen i terninger.
  6. Tilbehør: Ha chilimajonesen over i en serveringsskål.
  7. Fordel risen i dype skåler, og legg laksen, den syrlige rødkålen og mangoterningene oppå. Lag små snurrer av gulrotstrimlene, og topp retten med dem og chilimajonesen.