Homestyleburgere med syltet rødløk, ramsløkaioli, friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver
15-20
Laktosefri

Homestyleburgere med syltet rødløk, ramsløkaioli, friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Sitrusbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
sitruskrydder
Sitruskrydder
1 pakke

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
3 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss

Hamburgere

homestyleburgere
Homestyleburgere
300 g

Grønnsaker

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
tomat
Tomat
1 stk

Grove hamburgerbrød

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Servering

aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 847 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gulrøttene på direkte varme i omtrent 3 minutter på hver side. Etterstek gulrøttene på indirekte varme, i omtrent 15 minutter. Grill burgerne på direkte varme i 1–2 minutter på hver side. Etterstek burgerne på indirekte varme i omtrent 8 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft
  2. Sitrusbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp 3 ss vann, 2 ss eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn løken, og la løken trekke i laken frem til servering (se tips).
  4. Hamburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. 
  5. Grønnsaker: Skyll salaten og tomaten i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver. Fordel tomatskivene og salaten på et serveringsfat.
  6. Grove hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter før servering. 
  7. Servering: Fyll burgerbrødene med burgerne, salaten, tomatskivene, den syltede løken og ramsløkaiolien.