Fish & chips med frisk råkostsalat, ertepuré, sitron og remulade
20-30
Laktosefri

Fish & chips med frisk råkostsalat, ertepuré, sitron og remulade

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke

Panert fisk

panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g

Ertepuré

grønne erter
Grønne erter
250 g
Smør (Melk)
2 ss

Revet gulrot

sitron
Sitron
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Tilbehør

remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 882 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tradisjonelt serveres fish & chips med malt- eller løkeddik. Det er ikke så vanlig å ha hjemme på kjøkkenbenken i Norge, men bruk gjerne eplecidereddik eller hvitvinseddik for den tradisjonelle smaken.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen når potetene er ferdig stekte. 
  3. Panert fisk: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø. 
  4. Ertepuré: Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  5. Revet gulrot: Kutt sitronen i båter. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra sitronen.
  6. Tilbehør: Server remuladen og resten av sitronbåtene til retten.