Primørsalat med quinoa og halloumiost, servert med salsa verde

Kan grilles

Glutenfri
Vegetar

Primørsalat med quinoa og halloumiost, servert med salsa verde

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Quinoamiks
125 g
Nepe
1 stk
Reddiker
1 pakke
Asparges
100 g
Hjertesalat
1 stk
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Salsa verde
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
724 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
45 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan tilberedes ute på grillen! Pensle grønnsaker, salat og ost med olje og krydre med salt og pepper. Grill alt over indirekte varme i noen minutter på hver side, og sett sammen salaten som oppskriften viser.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Kok quinoaen etter anvisning på pakken. La quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.  
 Skyll nepen og reddikene, og kutt dem i båter. Fjern de nederste 2–3 cm på aspargesene. Kutt hjertesalaten i fire på langs, slik at du får fire båter. Ha nepene og reddikene i en ildfast form og ha i 1 ss smør og 2 ss soyasaus. Stek nepene og reddikene i ovnen i omtrent 15 minutter.    
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiosten i omtrent 1 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Pensle aspargesene og snittflatene på hjertesalaten med olje, og krydre med salt og pepper. Stek hjertesalatbåtene og aspargesene i omtrent 2 minutt på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe.     
 Fordel quinoaen på et serveringsfat. Del halloumiskivene og hjertesalaten i grove strimler, og aspargesen i mindre biter. Vend nepene og reddikene inn i salaten, og server med salsa verden. 
Vel bekomme!