Falafler med perlecouscoussalat, stekt purre med ramsløkaioli, syltet rødløk og hasselnøtter
20-30
Laktosefri
Vegetar

Falafler med perlecouscoussalat, stekt purre med ramsløkaioli, syltet rødløk og hasselnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • hasselnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • olje
  • smør
  • salt
  • pepper

Falafler og hasselnøtter

falafler
Falafler
1 pakke
hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke

Perlecouscous

perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Stekt purre

purre
Purre
1 stk

Salat

tomat
Tomat
1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g

Til servering

aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 896 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 106 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke ønsker å sylte rødløken, kan du heller kutte løken i tynne skiver og vende det inn i salaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Falafler og hasselnøtter: Fordel falaflene i en ildfast form og vend inn litt olje. Stek falaflene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gjennomvarme og gylne. Legg hasselnøttene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
  3. Perlecouscous: Tilbered perlecouscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
  4. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  5. Stekt purre: Del purren i to på langs og skyll den godt innvending. Del så hver halvdel i to på tvers. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek purren med snittflaten ned i 3–4 minutter, til den er gyllen på undersiden. Snu den, og stek videre i 2–3 minutter, eller til purren er mør. Krydre med salt og pepper.
  6. Salat: Skyll og del tomaten i båter, og ha dem i en stor bolle sammen med salaten. Vend inn litt olivenolje, salt, pepper og litt av syltelaken fra løken.
  7. Til servering: Grovhakk hasselnøttene. Server perlecouscousen med den stekte purren, salaten, den syltede rødløken og falaflene. Topp med ramsløkaiolien og hasselnøttene ved servering.