20-30
Laktosefri
Vegetar
Falafler med perlecouscoussalat, stekt purre med ramsløkaioli, syltet rødløk og hasselnøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- hasselnøtter,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- olje
- smør
- salt
- pepper
Falafler og hasselnøtter
Falafler
1 pakke
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
Perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Stekt purre
Purre
1 stk
Salat
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Til servering
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1031 kcal
- Fett 53 g
- Karbohydrater 109 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke ønsker å sylte rødløken, kan du heller kutte løken i tynne skiver og vende det inn i salaten.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Falafler og hasselnøtter: Fordel falaflene i en ildfast form og vend inn litt olje. Stek falaflene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gjennomvarme og gylne. Legg hasselnøttene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
- Perlecouscous: Tilbered perlecouscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Stekt purre: Del purren i to på langs og skyll den godt innvending. Del så hver halvdel i to på tvers. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek purren med snittflaten ned i 3–4 minutter, til den er gyllen på undersiden. Snu den, og stek videre i 2–3 minutter, eller til purren er mør. Krydre med salt og pepper.
- Salat: Skyll og del tomaten i båter, og ha dem i en stor bolle sammen med salaten. Vend inn litt olivenolje, salt, pepper og litt av syltelaken fra løken.
- Til servering: Grovhakk hasselnøttene. Server perlecouscousen med den stekte purren, salaten, den syltede rødløken og falaflene. Topp med ramsløkaiolien og hasselnøttene ved servering.