Marokkansk laksefilet med bakt aubergine, ajvaryoghurt, tomatbulgur og persille
20-30

Marokkansk laksefilet med bakt aubergine, ajvaryoghurt, tomatbulgur og persille

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)

Tomatbulgur

tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Bakt aubergine og laks

aubergine
Aubergine
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Ajvaryoghurt

yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
ajvar
Ajvar
½ pakke

Til servering

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 656 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil grille denne retten så kan grønnsaker, løk og laks pakkes inn i folie og grilles over direkte varme under lokk i omtrent 15 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Tomatbulgur: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek 1 ss tomatpuré i 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.    
  3. Bakt aubergine og laks: Skyll auberginen og tomaten, og skrell løken. Kutt auberginen og tomaten i terninger, og løken i tynne båter. Ha grønnsakene i en ildfast form som er dekket med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 13–15 minutter.    
  4. Ajvaryoghurt: Ha yoghurten i en serveringsskål og smak den til med ajvar og litt salt. Eller server yoghurten og ajvaren hver for seg. 
  5. Bakt aubergine og laks, fortsettelse: Ta grønnsakene ut av ovnen og legg på fisken. Krydre fisken med kryddermiksen og stek videre i omtrent 5 minutter eller til fisken og grønnsakene er ferdige.  
  6. Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Server fisken med bulguren, de bakte grønnsakene, ajvaryoghurten og persillen. 
  7. Håper det smaker!