Krydrede grønnsakskjøttboller med gresk salat og bulgur, servert med tzatziki
15-20

Krydrede grønnsakskjøttboller med gresk salat og bulgur, servert med tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
kryddermiks med hvitløk og persille
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
1 pakke

Krydrede kjøttboller

kjøttboller med grønnsaker
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
Vann
½ dl

Gresk salat

tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
rødløk
Rødløk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 939 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt oliven i den greske salaten for ekstra god smak.

  1. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
  2. Tzatziki: Skyll og grovriv den halve agurken på et rivjern, og klem ut vannet med hendene. Bland sammen agurken, yoghurten og kryddermiksen i en skål. Smak til med salt og pepper.
  3. Krydrede kjøttboller: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. Vend inn det tyrkiske krydderet og ½ dl vann. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til vannet er borte og krydderet sitter godt rundt kjøttbollene.
  4. Gresk salat: Skyll og kutt tomaten, resten av agurken og hele fetaosten i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
  5. Bulgur, fortsettelse: Rør ½ ss smør inn i den ferdigkokte bulguren.
  6. God middag!