15-20
Krydrede grønnsakskjøttboller med gresk salat og bulgur, servert med tzatziki
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Tzatziki
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Krydrede kjøttboller
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Vann
½ dl
Gresk salat
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Rødløk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 879 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt oliven i den greske salaten for ekstra god smak.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
- Tzatziki: Skyll og grovriv den halve agurken på et rivjern, og klem ut vannet med hendene. Bland sammen agurken, yoghurten og kryddermiksen i en skål. Smak til med salt og pepper.
- Krydrede kjøttboller: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. Vend inn det tyrkiske krydderet og ½ dl vann. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til vannet er borte og krydderet sitter godt rundt kjøttbollene.
- Gresk salat: Skyll og kutt tomaten, resten av agurken og hele fetaosten i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
- Bulgur, fortsettelse: Rør ½ ss smør inn i den ferdigkokte bulguren.
- God middag!