Pannestekt lyr i kremet saus med fennikel, kokte gulrøtter og poteter
15-20
Glutenfri

Pannestekt lyr i kremet saus med fennikel, kokte gulrøtter og poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter og gulrøtter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Lyrfilet i kremet saus

fennikel
Fennikel
½–1 stk
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
dill
Dill
1 bunt
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 477 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kokte poteter og gulrøtter:  Del potetene i to, og ha dem i en kjele med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter, til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver, og ha dem i kjelen med potetene når det gjenstår 2–3 minutter av potetenes koketid. 
  2. Lyrfilet i kremet saus, forberedelse: Skyll og kutt fennikelen i strimler. Skyll og tørk fiskestykkene. Skyll og grovhakk dillen.
  3. Lyrfilet i kremet saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på den ene siden, til den får en gyllen stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Ha fisken over på et fat.
  4. Lyrfilet i kremet saus, fortsettelse: Ha 1 ss smør i stekepannen, og stek fennikelen i 2–3 minutter, til den er myk. Tilsett 1 dl vann, crème fraîchen og grønnsaksbuljongen, og kok opp. Legg fisken i sausen med stekesiden opp, og la det hele småkoke på lav varme i 2–3 minutter. Strø over dillen ved servering. 
  5. Vel bekomme!