20-30
Vegetar
Nektarinsalat med fetaost, avokado og syrlig mynteolje, servert med nystekte multibrød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- honning
Couscous
Couscous (Hvete)
62 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Nektarinsalat
Hjertesalat
1 stk
Nektarin
1 stk
Tomat
1 stk
Avokado
1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Mynteolje
Mynte
1 bunt
Lime
1 stk
Olivenolje
½ dl
Honning
1 ss
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 775 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 19 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt gjerne avkadoen i båter, og grill nektarin- og avokadobåtene på grillen for ekstra god smak. Multibrødene kan også varmes på grillen. Honningen kan sløyfes eller byttes med sukker.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
- Nektarinsalat: Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll, tørk og del salatbladene i grove biter. Skyll og del nektarinen og tomaten i båter. Del avokadoen i to og fjern steinen. Skrell og del avokadoen i skiver.
- Mynteolje: Skyll, tørk og finhakk mynten. Bland sammen mynten, ½ dl olivenolje og 1 ss honning, og smak til med saften fra limen. Kjør mynteoljen glatt med en stavmikser eller i en blender.
- Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Nektarinsalat, fortsettelse: Vend den ferdigkokte couscousen inn i nektarinsalaten, og smuldre fetaosten over. Topp salaten med mynteoljen, og server multibrødene til retten.