20-30
Vegetar
Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Tabbouleh
Bulgur (Hvete)
125 g
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Sesam- og honningstekt halloumi
Sesamfrø (Sesamfrø)
2 pakke
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Honning
1 pakke
Krydret yoghurt
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 827 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du mynte eller andre urter hjemme? Finhakk urtene, og ha dem i tabboulehen.
- Tabbouleh, forberedelse: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Tabbouleh: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene.
- Tabbouleh, fortsettelse: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i små biter. Bland persillen, løken, granateplefrøene, tomaten og den ferdigkokte bulguren. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saften fra sitronen.
- Sesam- og honningstekt halloumi: Strø sesamfrøene utover en tallerken, og vend halloumiskivene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 4–5 minutter på hver side, til den er gyllen på begge sider. Skru ned til lav varme, og drypp honningen over halloumien. Hold halloumien varm i stekepannen frem til servering.
- Krydret yoghurt: Vend det tyrkiske krydderet inn i yoghurten.
- Servering: Bre et tynt lag av yoghurten på tallerkenen ved servering, og topp med tabboulehen og halloumien.