Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt
20-30
Vegetar

Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Tabbouleh

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
granateple
Granateple
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
gul løk
Gul løk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
sitron
Sitron
½ stk

Sesam- og honningstekt halloumi

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
2 pakke
halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
honning
Honning
1 pakke

Krydret yoghurt

tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 765 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du mynte eller andre urter hjemme? Finhakk urtene, og ha dem i tabboulehen.

  1. Tabbouleh, forberedelse: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
  2. Tabbouleh: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene.
  3. Tabbouleh, fortsettelse: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i små biter. Bland persillen, løken, granateplefrøene, tomaten og den ferdigkokte bulguren. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saften fra sitronen.   
  4. Sesam- og honningstekt halloumi: Strø sesamfrøene utover en tallerken, og vend halloumiskivene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 4–5 minutter på hver side, til den er gyllen på begge sider. Skru ned til lav varme, og drypp honningen over halloumien. Hold halloumien varm i stekepannen frem til servering.
  5. Krydret yoghurt: Vend det tyrkiske krydderet inn i yoghurten. 
  6. Servering: Bre et tynt lag av yoghurten på tallerkenen ved servering, og topp med tabboulehen og halloumien.