20-30
Laktosefri
Steamed buns med krydret kylling, lettsyltet kål og chilimajones servert med bakte gulrotfries
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- salt
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Bakte gulrotfries med urter
Gulrøtter
400 g
Urtemiks
1 pakke
Lettsyltet kål
Hodekål
300 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Salt
½ ts
Steamed buns
Steamed buns (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
3–4 dl
Krydret kylling
Kyllinggyros
300 g
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2–3 ss
Til servering
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 991 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 102 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Strimle en gulrot og ha den sammen med kålen for farge og smak. Vend inn 1–2 ss maisenna med gulrotfriesene før steking for et sprøere resultat.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Bakte gulrotfries med urter: Skrell gulrøttene hvis du vil, og kutt de i staver på størrelse med pommes frites (se tips). Fordel gulrotfriesene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn urtemiksen og litt olje og pepper. Stek gulrotfriesene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Lettsyltet kål: Ha 3 ss eddik, 2 ss sukker, 2 dl vann og ½ ts salt i en bolle, og pisk det hele sammen til sukkeret er løst opp. Kutt kålen i tynne stimler med en mandolin eller en skarp kniv. La kålen trekke i laken frem til servering.
- Steamed buns: Kok opp 3–4 dl vann i en kjele, og legg i en sil. Vannet skal ikke nå opp til silen. Bruk gjerne en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Legg bunsene i silen, og dekk dem med lokk. Damp bunsene i 3–4 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomvarme. Legg bunsene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering.
- Krydret kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttet i 3–4 minutter, eller til det er godt brunet. Ha over 2–3 ss soyasaus og saften fra ½ lime.
- Til servering: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Fyll bunsene med kålen, korianderen, kyllingkjøttet og chilimajonesen, og server gulrotfriesene og limebåtene til. Håper det smaker!