Salsicciaspyd med ovnsbakte urtepoteter, paprika og squash, servert med ajvar og urtedressing
15-20
Glutenfri

Salsicciaspyd med ovnsbakte urtepoteter, paprika og squash, servert med ajvar og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør

Ovnsbakte urtepoteter

poteter
Poteter
350 g
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
½–1 pakke

Salsicciaspyd

salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g
grillspyd
Grillspyd
1 pakke

Stekte grønnsaker

squash
Squash
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk

Tilbehør

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
ajvar
Ajvar
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 601 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dersom du griller, kan du la spydene ligge i vann i omtrent 10 minutter før du begynner å forme salsicciadeigen, og tre grønnsakene på spydene. På den måten vil ikke spydene ta fyr på grillen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte urtepoteter: Del potetene i to eller fire hvis de er store, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av basilikum- og oreganokrydderet, litt olje, salt og pepper, og stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter. 
  3. Salsicciaspyd: Fukt hendene i kaldt vann, og form salsicciadeigen til pølser rundt ønsket mengde av grillspydene. Ha grillspydene på stekebrettet med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid. Steketiden avhenger av tykkelsen på pølsene.
  4. Stekte grønnsaker: Skyll squashen. Del den først i to på langs, og så i 1–2 cm tykke skiver. Skyll og rens paprikaen, og skrell løken. Del paprikaen i grove biter, og løken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek grønnsakene i 4–5 minutter, til de har fått litt farge. Krydre med salt og pepper underveis.
  5. Tilbehør: Server urtedressingen og ajvarsausen til retten.
  6. Grilltips: Grill salsicciaspydene i 3–4 minutter på hver side, eller til kjøttet er gjennomstekt. Grønnsakene kan også tres på spyd og grilles i 3–4 minutter på hver side om ønskelig.