Pastasalat med ovnsbakt brokkoli og cherrytomater, balsamicoglasert bacon og aioli
15-20

Pastasalat med ovnsbakt brokkoli og cherrytomater, balsamicoglasert bacon og aioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Pastasalat

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
cherrytomater
Cherrytomater
1 pakke
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Balsamicoglasert bacon

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
bacon
Bacon
150 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Sukker
½ ts

Til servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Grana Padano
Grana Padano (Melk, Laktose)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 933 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 115 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere balsamicovinaigretten ved siden av hvis du heller ønsker det.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
  2. Pastasalat: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skyll cherrytomatene og salaten. Fordel brokkolien og tomatene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter. 
  3. Pastasalat, fortsettelseTilbered pastaen som anvist på pakken. 
  4. Balsamicoglasert bacon: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet og løken i 4–5 minutter, eller til det er gyllent. Ha i ½ ts sukker og balsamicovinaigretten og stek videre  i 1–2 minutter til baconet blir lett glasert (se tips).
  5. Rustikke multibrød: Stek multibrødene som anvist på pakken.
  6. Til servering: Ha pastaen, salaten og de stekte grønnsakene på et serveringsfat og fordel aiolien og Grande Premium osten over. Topp med det balsamicoglaserte baconet, og server de varme multibrødene ved siden av.