25-35
Laktosefri
Vegetar
Vegetarisk massaman curry med tofu og kikerter, servert med ingefærdampet ris og koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Peanøtter,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- sukker
- olje
- salt
Ingefærris
Ingefær
⅓ bit
Jasminris
125 g
Massaman vegetarcurry
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Tofu (Soya)
½ pakke
Lime
½ stk
Vann
1½ dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½ ts
Topping
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 848 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 111 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer ingefærsmak på risen kan ingefæren kuttes i tynne strimler eller finrives på rivjern, før den tilsettes risen.
- Ingefærris: Skrell og kutt ingefæren i skiver (se tips). Kok risen som anvist på pakken, men ha også i ingefæren.
- Massaman vegetarcurry: Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt bakepoteten i terninger. Skyll kikertene i et dørslag. Kutt tofuen i terninger.
- Massaman vegetarcurry, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, poteten, løken og ønsket mengde av currypasten, i omtrent 4 minutter under omrøring. Rør inn kokoskremen, grønnsaksbuljongen, 1½ dl vann, 1 ss soyasaus og ½ ts sukker, og kok opp. La curryen småkoke på middels lav varme, i omtrent 10 minutter. Tilsett kikertene og tofuen når det gjenstår 3 minutter. Smak eventuelt til med mer av currypasten og litt salt. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt resten av limen i båter. Topp retten med limen, korianderen og de hakkede peanøttene.