Bakt laksefilet med småpoteter, eplesalsa og stekt sommerkål med reddiker

Kan grilles

Laktosefri
Glutenfri

Bakt laksefilet

med småpoteter, eplesalsa og stekt sommerkål med reddiker
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Sjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Sommerkål
½ stk
Reddiker
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Småpoteter
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
565 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
34 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er det fint vær? Tilbered laksen, kålen og potetene på grillen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter til de er gjennomkokte.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland løken og eplet sammen i en serveringsskål med 1 ss olivenolje, og smak til med litt salt og saft fra limen.   
 Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den så vidt er gjennomstekt, men med en svak mørkerød kjerne.
 Skyll og kutt kålen i jevnstore båter gjennom stilkfestet. Skyll og kutt reddikene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kålen og reddikene i 3–4 minutter, og krydre med salt og pepper. Ha i 1 ss smør og bruk spiseskjeen til å øse det smeltede smøret over kålen og reddikene mens de steker.   
Vel bekomme!