20-30
Kyllingbryst med maiskrem, hjertesalat i cæsardressing, potetchunks og marinert rødløk
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetchunks og kyllingbryst
Poteter
350 g
Chipotlemiks
½ pakke
Kyllingbryst
300 g
Olivenolje
1 ss
Marinert rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Maiskrem
Maiskorn
2 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Hjertesalat i cæsardressing
Cherrytomater
250 g
Hjertesalat
1 stk
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
½–1 pakke
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 772 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill gjerne kyllingen ute! Gni kyllingen med olje og krydre med chipotlemiks. Grill så kyllingen i noen minutter over direkte varme, og etterstek over lavere varme til den er gjennomstekt. Potetene og salaten kan også grilles.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetchunks og kyllingbryst: Skyll og del potetene i fire og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Potetchunks og kyllingbryst, fortsettelse: Rør sammen 1 ss olivenolje og chipotlemiksen i en skål. Vend kyllingbrystene i marinaden. Varm opp en stekepanne til høy varme og stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kyllingen på brettet sammen med potetene når det gjenstår 15 minutter av potetenes steketid. La kyllingen hvile i 2 minutter før servering.
- Marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
- Maiskrem: Sil laken av maisen. Skrell og del hvitløken i skiver. Kok opp 1 dl melk og 1 ss smør sammen med hvitløken i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Hjertesalat i cæsardressing: Skyll tomatene og hjertesalaten. Del tomatene i to, og del salaten i to eller fire på langs. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme og ha i litt olje. Stek salaten i omtrent 2 minutter på hver side. Ha den stekte salaten over på et fat og ha tomatene og cæsardressingen over. Kutt osten i tynne skiver og dryss denne over salaten før servering.
- God middag!