Vegetar
Swicy-tofuburger med friske grønnsaker og potetfries
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
½ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Søt chilisaus
½ pakke
Stekt norsk tofu
1 pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Vann
½ dl
Agurk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Aioli
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Soyasaus
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 774 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sylt gjerne grønnsakene i litt eddik og sukker for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpurèen i 1 minutt, og tilsett den søte chilisausen og ½ dl vann og kok opp.
Tørk og del tofuen i skiver. Krydre tofuskivene med litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha den søtsterke tomatsausen over i stekepannen, og vend om slik at tofuen blir godt dekket av sausen. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Skyll agurken. Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt agurken i lange bånd med en ostehøvel, og kutt sjalottløken og gulrøttene i strimler. Ha aiolien i en liten skål og smak den til med ½ ss soyasaus.
Ha soyamajonesen på burgerbrødene, og fyll med de friske grønnsakene og tofuen. Strø chiliflakene over tofuen for ekstra hete, og server potetfriesene til.
God middag!