Bakt laksefilet
med aubergine, ajvaryoghurt, tomatbulgur og persilleNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
- vann
Tomatpuré
½–1 pakke
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
Aubergine
1 stk
Tomat
1 stk
Gul løk
1 stk
Laksefilet
270 g
Persillade
1 pakke
Yoghurt
150 g
Ajvar
½ pakke
Bladpersille
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 649 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek tomatpuréen i 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
Skyll auberginen og tomaten, og skrell løken. Kutt auberginen og tomaten i terninger, og løken i tynne båter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter.
Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med ajvaren og litt salt. Server eventuelt yoghurten og ajvaren hver for seg.
Ta grønnsakene ut av ovnen og legg fisken oppå. Krydre fisken med persilladen, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 8 minutter.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Server fisken med bulguren, de bakte grønnsakene, ajvaryoghurten og persillen.
Vel bekomme!