Sprøpanert sei
med hjemmelaget potetsalat og pannestekt spisskål og reddikerNy oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Sulfitt·
 - Egg·
 - Sennep·
 - Fisk·
 - Hvete·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 
Poteter
350 g
Aioli
½–1 pakke
Vårløk
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Tempurasei
330 g
Spisskål
½ stk
Reddiker
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 653 kcal
 - Fett:
 - 30 g
 - Karbohydrater:
 - 64 g
 - Protein:
 - 32 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Reddikene kan eventuelt kuttes i tynne skiver og blandes sammen med potetsalaten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire. Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Ha fisken på et stekebrett med bakepapir og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er sprø og gjennomvarm.
 Kutt spisskålen i fire på langs gjennom stilkfestet. Skyll og kutt reddikene i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha reddikene og spisskålene i stekepannen, og stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. La reddikene surre i pannen til spisskålen er ferdig. Krydre med salt og pepper.
 Skyll og kutt vårløken i skiver. Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem i en serveringsskål. Bland inn aiolien og vårløken. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
 Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten. 
Vel bekomme!
