Primørsalat med quinoa og halloumiost, servert med basilikumolje
20-30
Vegetar

Primørsalat med quinoa og halloumiost, servert med basilikumolje

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Quinoa

quinoamiks
Quinoamiks
125 g

Primørsalat

nepe
Nepe
1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
asparges
Asparges
100 g
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
100–200 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss

Basilikumolje

basilikumolje
Basilikumolje
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 618 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Quinoa: Kok quinoaen etter anvisning på pakken. La quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.  
  3. Primørsalat: Skyll nepen og reddikene, og kutt dem i båter. Skyll aspargesen og salaten. Fjern de nederste 2–3 cm på aspargesene. Del hjertesalaten i 4 båter på langs. Ha nepen og reddikene i en ildfast form og ha i 1 ss smør og 2 ss soyasaus. Stek nepene og reddikene i ovnen i omtrent 15 minutter.       
  4. Primørsalat, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiosten i omtrent 1 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Pensle aspargesene og snittflatene på hjertesalaten med olje, og krydre med salt og pepper. Stek hjertesalatbåtene og aspargesene i omtrent 2 minutt, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe.      
  5. Servering: Fordel quinoaen på et serveringsfat. Del halloumiskivene og hjertesalaten i grove strimler, og aspargesen i mindre biter. Vend nepen og reddikene inn i salaten, og topp med osten, salaten, aspargesen og basilikumoljen. 
  6. God middag!