Asiatisk omelett med ingefær, hodekål og chiliflakes servert med langbrød og eple- og tomatsalat

Asiatisk omelett med ingefær, hodekål og chiliflakes servert med langbrød og eple- og tomatsalat

3.74 (68)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Hodekål
1 bit
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
1 bit
Egg
4 stk
(Egg)
Chiliflak
1/2 pakke
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Grønt eple
1 stk
Tomat
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server rundstykkene med godt smør.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt hodekålen i strimler, og skrell og finhakk hvitløken. Skrell og riv gulroten og ingefæren på et rivjern.
Knekk eggene i en skål, og rør dem sammen med en gaffel. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek hodekålen, hvitløken, gulroten og ingefæren i 2-3 minutter. Ha i eggene og chiliflakesene, og skru temperaturen ned til lav varme. Topp med mozzarellaen, og stek omeletten i 6-8 minutter under lokk.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 20-30 sekunder.
Kutt eplet og tomaten i terninger. Bland eple- og tomatterningene sammen med sesamfrøene og litt olivenolje og salt i en serveringsskål.
Topp omeletten med eple- og tomatsalaten, og server rundstykkene ved siden av.
Fun fact! Hvitløken er en av de eldste medisinplantene, og har vært forsket på i forbindelse med en mulig forebyggende egenskap mot kreft og hjertesykdom. Hvitløk har et høyt innhold av kalium, som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
Vel bekomme!