Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- olje
- pepper
Sesamstekte poteter
Poteter
350 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Spicy mangosalsa
Mango
½ stk
Rødløk
½ stk
Lakseburgere
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Lakseburgere (Fisk)
260 g
Tilbehør
Mamma Mia salatblanding
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 702 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle tilberedningen, kan lakseburgerne og burgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Sesamstekte poteter: Skyll potetene og del de i grove biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter.
- Spicy mangosalsa: Skjær av skallet på mangoen. Kutt mangoen i terninger. Skrell og grovhakk rødløken. Bland rødløken og mangoen i en skål og vend inn sweet chilisausen. Smak til med saft fra limen.
- Lakseburgere: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek burgerbrødene med snittsiden ned i omtrent 30 sekunder. Ha brødene på tallerkener. Senk varmen på stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
- Sesampoteter, fortsettelse: Ta ut potetene av ovnen, og dryss over sesamfrøene. Stek potetene videre i ovnen i omtrent 2 minutter, til sesamfrøene er lettristede.
- Servering: Sett sammen burgere av salaten, lakseburgerne og mangosalsaen, og server de sesamstekte potetene ved siden av.