Scampi arrabiata med spinat, fullkornspenne og hvitløksbakt brokkoli
20-30
Laktosefri

Scampi arrabiata med spinat, fullkornspenne og hvitløksbakt brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Skalldyr,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Hvitløksbakt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Scampi arrabiata med spinat

gul løk
Gul løk
½–1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
scampi naturell
Scampi naturell (Skalldyr)
150 g
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Vann
½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Fullkornspenne

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 570 kcal
  • Fett 11 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne et godt brød og revet parmesan til retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Hvitløksbakt brokkoli: Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i tynne staver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien og halvparten av hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør. 
  3. Scampi arrabiata med spinat: Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og finhakk chilien. Skyll spinaten i kaldt vann. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss olivenolje. Stek løken, resten av hvitløken og halvparten av chilien i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene, og la det hele småkoke i 5 minutter.
  4. Fullkornspenne: Tilbered pastaen som anvist på pakken. 
  5. Scampi arrabiata med spinat, fortsettelse: Smak til tomatsausen med salt, pepper og sukker. Tilsett scampien, spinaten, ½ dl vann og ½ ss smør, og kok videre i 2 minutter.
  6. Servering: Vend pastaen inn i tomatsausen. Topp eventuelt retten med resten av chilien og ønsket mengde av chiliflakene for ekstra styrke.