35-45
Glutenfri
Vegetar
Gresk auberginegrateng med grønne linser, servert med tomatsalat og urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- kanel
- olje
- pepper
- salt
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
Tomatsaus
Tomatsausbase
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kanel
½ ts
Aubergine
Aubergine
1 stk
Bechamelsaus og ost
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
Revet ost (Melk)
100 g
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Salat
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Tilbehør
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 724 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne 1–2 dl rødvin i tomatsausen og la den koke i 10 minutter, for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Tomatsaus: Ha tomatsausen i en kjele og varm den opp på middels varme. Hell vannet av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i sausen. Smak til tomatsausen med ½ ts kanel og ønsket mengde av chiliflaken.
- Aubergine: Del auberginen på langs i ½–1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek aubergineskivene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper underveis.
- Auberginegrateng: Fordel auberginen på langs i en ildfast form, og topp med tomatsausen. Ha bechamelsausen over, og topp med den revne osten. Stek moussakaen i ovnen i 25–30 minutter.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Salat: Skyll ruccolasalaten og tomaten. Del tomaten i båter, og ha ruccolaen og tomaten i en skål. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
- Tilbehør: Server urtedressingen til retten.