Tempurapanert sei med kokte poteter, smørstekt blomkål og kremet karridressing
15-20

Tempurapanert sei med kokte poteter, smørstekt blomkål og kremet karridressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Kokte småpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Tempurapanert sei

tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Kremet karridressing

grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
karri
Karri
½–1 pakke

Smørstekt blomkål

blomkål
Blomkål
½–1 stk
Smør (Melk)
½ ss

Servering

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 769 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend blomkålen i litt olje, salt og pepper, og stek den i ovnen sammen med fisken for å spare tid og oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Kokte småpoteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Tempurapanert sei: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
  4. Kremet karridressing: Skrell eller skyll eplet, og kutt det i små terninger. Bland sammen lettrømmen, remuladen og epleterningene i en skål, og smak til med saft fra sitronen, karrien, salt og pepper.
  5. Smørstekt blomkål: Del blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålbukettene i 6–8 minutter, til de er gylne og møre. Tilsett ½ ss smør det siste minuttet av steketiden, og krydre med salt og pepper (se tips).
  6. Servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.