30-40
Laktosefri
Nudelsalat med sprøpanert lakseburger, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- gluten,
- peanøtter,
- melk,
- soya
Basisvarer
- egg
- hvetemel
- olje
- smør
- salt
Sprøpanert lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
Panering
75 g
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
½ dl
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete, Gluten)
125 g
Tilbehør
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 935 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker mer smak på gulroten, kan du ha den i syltelaken med løken. Du kan også servere chilidressingen varm.
- Sprøpanert lakseburger: Ha omtrent ½ dl hvetemel i en skål, paneringen i en annen, og visp sammen egget i en tredje skål. Ha litt salt på hver side av lakseburgerne og vend dem først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen. Legg burgerne over på en tallerken.
- Kok opp en kjele med vann til koking av eggenudlene.
- Grønnsaker: Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll salaten og agurken. Kutt salaten i grove biter og del agurken i to på langs og deretter i skiver på skrå. Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern (se tips).
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Sprøpanert lakseburger, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek de panerte lakseburgerne 2 minutter på hver side, til de er gylne, og la dem hvile i 2 minutter før servering. Server lakseburgerne hele eller del dem i strimler før servering.
- Tilbehør: Bland sesam- og chilisausen sammen med sweet chili-sausen i en serveringsskål. Server chilidressingen til retten, og topp med de hakkede peanøttene.
- Vel bekomme!