Gratinert pasta mezze maniche i fløtesaus med squash og spinat, servert med ruccola- og tomatsalat
25-35
Vegetar

Gratinert pasta mezze maniche i fløtesaus med squash og spinat, servert med ruccola- og tomatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Gratinert pasta i fløtesaus

pasta mezze maniche
Pasta mezze maniche (Hvete)
200 g
squash
Squash
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
2 dl
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Vann
1 dl

Ruccola- og tomatsalat

tomat
Tomat
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
hvite bønner
Hvite bønner
1 pakke
kalamataoliven
Kalamataoliven
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 981 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en raskere rett kan pastaen serveres med sausen og grønnsakene, uten å gratineres først. Topp retten med den revne osten!

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
  2. Gratinert pasta i fløtesaus, forberedelse: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll squashen og spinaten, og børst soppen fri for jord. Skyll og rens paprikaen. Kutt squashen og paprikaen i terninger og soppen i skiver. 
  3. Gratinert pasta i fløtesaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek squashen, paprikaen og soppen i 2–3 minutter, til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett spinaten, 2 dl fløte, grønnsaksbuljongen, kryddermiksen og 1 dl vann. Gi sausen et raskt oppkok, og ta den av varmen.
  4. Gratinert pasta i fløtesaus, fortsettelse: Fordel litt av sausen og grønnsakene utover bunnen av en stor ildfast form, og fordel deretter et lag med den kokte pastaen oppå. Gjenta dette én gang, og avslutt så med et lag med sausen og grønnsakene. Topp med den revne osten, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til osten er gyllen.
  5. Ruccola- og tomatsalat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk ruccolasalaten. Skyll bønnene i et dørslag. Bland tomaten, ruccolasalaten, bønnene og olivenene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
  6. God middag!