Glutenfri
Stekt kylling med søtpotetfries
servert med rødbetequinoa med frisk appelsin og dillyoghurt3.56 (77)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpoteter
2 stk
Quinoamiks
125 g
Rødbete
1 stk
Vårløk
1 pakke
Appelsin
1 stk
Yoghurt
150 g
Dill
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 724 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tre det krydrede kyllingkjøttet på spyd og pensle med olje. Grill kyllingspydene på utegrill over direkte varme i omtrent 8 minutter, for en herlig smak av sommer.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpotetene i tynne staver. Ha søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetfriesene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Varm opp en tykkbunnet kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødbetene i omtrent 5 minutter. Skyll og grovkutt vårløken. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger.
Ha yoghurten i en liten skål. Skyll og tørk dillen, og finhakk halvparten. Smak til yoghurten med salt, pepper og den finhakkede dillen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med paprikakrydderet, litt salt og pepper.
Bland den ferdigkokte quinoaen, vårløken og appelsinterningene med rødbeteterningene.
Server kyllingen med søtpotetfriesene, rødbetequinoaen og dillyoghurten. Dryss resten av dillen over retten, og server.
Vel bekomme!