Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter, timianstekte gulrøtter og appelsinsaus

Pannestekt lyr

med ovnsbakte poteter, timianstekte gulrøtter og appelsinsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Timian
½ bunt
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Appelsin
1 stk
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
497 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
47 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Skyll og kutt potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og plukk bladene av timianen, og vend inn bladene før servering
 Ha smørsausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. Skyll og finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen. La sausen stå på lav varme frem til servering, og smak til med appelsinskallet og saft fra appelsinen. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Vel bekomme!