Soyamarinert lyr servert med mango- og reddiksalat og ris
3.45 (100)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Honning
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Basmatiris
125 g
Sesamfrø
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Lyrfilet
375 g
Reddiker
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Mango
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Honning
Salt
Pepper
Soyasaus
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skjær fisken i terninger og mariner den i 10 minutter før steking. Stek fisken i så fall i 7-8 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland sammen 1 ss honning, 5 ss soyasaus, 2 ss olje, sesamfrøene og ønsket mengde chiliflakes i en skål. Fordel fisken i en ildfast form, og hell over marinaden. Stek formen i ovnen i 9-10 minutter, eller til fisken har begynt å flake seg.
Kutt reddikene og vårløken i tynne skiver. Skrell mangoen, fjern stenen, og kutt mangokjøttet i terninger. Bland reddikene, vårløken og mangoen sammen i en skål, og smak til med salt og pepper.
Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann.
Server den soyamarinerte lyren med risen, salatbladene og mango- og reddiksalaten.
Serveringstips! For et ekstra lekkert utseende på retten kan du bruke salatbladene som små "skåler" på tallerkenen og legge litt ris, litt mango- og reddiksalat og et stykke fisk i hver "skål".
Vel bekomme!