Glutenfri
Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter, sprø grønnkål og eplesmørsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Melk
½–1 dl
Smør
½ ss
Rødbeter
2 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Olivenolje
1 ss
Grønt eple
1 stk
Smørsaus
½–1 pakke
Kveitefilet m/skinn
325 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 846 kcal
- Fett:
- 55 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan enten koke, eller ovnsbake potetene sammen med rødbetene for å forenkle retten.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødbetene i omtrent 2 cm tykke skiver. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten. Stek dem i ovnen i 20 minutter, til de er gjennomstekte. Ha grønnkålstrimlene i en bolle, og kna inn 1 ss olivenolje og litt salt.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm, og tilsett epleterningene rett før servering.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær skinnet av fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
Ta brettet med rødbetene ut av ovnen, og topp dem med grønnkålen. Stek det hele i ovnen i 5 minutter til, eller til grønnkålen er sprø. Snu grønnkålen en gang i løpet av steketiden for et enda sprøere resultat.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en stavmikser hvis du har. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!