Sitruskylling med hvitløksbakte gulrøtter, grønnkål, appelsin, karrisaus og hjemmelaget potetmos
30-40

Sitruskylling med hvitløksbakte gulrøtter, grønnkål, appelsin, karrisaus og hjemmelaget potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Hvitløksbakte gulrøtter med grønnkål

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g
appelsin
Appelsin
1 stk

Sitruskylling

kyllingfilet
Kyllingfilet
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke

Karrisaus

karri
Karri
½ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
1½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 475 kcal
  • Fett 9 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetmos: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.   
  3. Hvitløksbakte gulrøtter med grønnkål: Skrell gulrøttene hvis du vil, og del dem i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel gulrotstavene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend inn grønnkålen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. 
  4. Sitruskylling: Tørk kyllingen med kjøkkenpapir, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 1–2 minutter på hver side. Krydre den med sitruskrydderet, og legg den på brettet sammen med gulrøttene de siste omtrent 8 minuttene av steketiden. La kyllingen hvile i omtrent 2 minutter før du skjærer den i skiver. 
  5. Karrisaus: Smelt ½ ss smør i stekepannen du stekte kyllingen i, og pisk inn karrien og ½ ss mel. Ha i buljongen, 1½ dl melk, og gi det hele et oppkok. Spe med omtrent 1 dl vann, og smak til sausen med salt og pepper. Ha i litt mer vann hvis sausen blir for tykk. 
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
  7. Servering: Skrell appelsinen, kutt den i terninger, og server den til retten.