Risottobowl med parmesan, avokado, egg og ristede kikerter

Risottobowl med parmesan, avokado, egg og ristede kikerter

Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Banansjalottløk
1 stk
Cherrytomater
1/2 pakke
Aromasopp
100 g
Grønnkål
1 pakke
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Egg
2 stk
(Egg)
Kikerter
1 pakke
Grønne erter
250 g
Avokado
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Olivenolje
Olje
Melk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server med sitronbåter!

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft og sett på en kjele med vann til koking av eggene.
Hell av laken og skyll i kaldt vann. Tørk dem lett. Vend inn litt olje, salt og pepper og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 25-30 minutter, skru ned til 180 grader og ha grønnkålen over de siste 5 minuttene.
Skrell og finhakk 1 stk banansjalottløk og del cherrytomatene i to. Kutt soppen i grove biter. Vend inn litt olje, salt og pepper med grønnkålen.
Varm opp en kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek banansjalottløken og arompasoppen i 2-3 minutter, tilsett risottorisen, grønnsaksbuljongen og 9 dl vann, og la det småkoke i 15-18 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg. Rør inn 2 ss smør og riv Grana Padaoen og rør godt inn til den smelter.
Kok eggene i 9 minutter, skyll i kaldt vann, skrell og del i to.
Ha ertene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la ertene koke i 1–2 minutter. Hell vannet av ertene, og tilsett 2 ss smør og 1/2 dl melk. Kjør ertene sammen med en stavmikser til ertepuréen får ønsket konsistens. Smak til med pepper.
Fordel risottoen, ertekremen, kikertene og grønnkålen i skåler og sett sammen din egen bowl. Strø over sesamfrø, skivet avokado og cherrytomatene.
Vel bekomme!