Tomatisert ragu med mørkokt svinebog, sellerirot og sjampinjong, servert med bulgur og ruccolasalat
20-30
Laktosefri

Tomatisert ragu med mørkokt svinebog, sellerirot og sjampinjong, servert med bulgur og ruccolasalat

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • hvetemel
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatisert ragu

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
2 pakke
Vann
4 dl
Hvetemel (Hvete)
1 ss

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Smør (Melk)
½ ss

Tomat- og ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 622 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer smak på raguen, kan du tilsette et par laurbærblader, timian eller basilikum.

  1. Tomatisert ragu, forberedelse: Skrell og kutt selleriroten, gulroten og rødløken i terninger. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Skjær kjøttet i terninger. Rør ut oksebuljongen i 4 dl vann.
  2. Tomatisert ragu: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene under omrøring i omtrent 5 minutter, til de er lett gylne. Tilsett tomatpuréen og 1 ss hvetemel, og stek videre i 2 minutter.   
  3. Tomatisert ragu, fortsettelse: Ha i buljongvannet og kjøttet, og kok opp. La raguen småkoke under lokk på lav varme i 15–20 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  4. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Ha ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren, og rør den luftig med en gaffel.  
  5. Tomat- og ruccolasalat: Skyll ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en serveringsskål, og server salaten til retten.  
  6. Vel bekomme!