Laktosefri
Tomatisert ragu med mørkokt svinebog
sellerirot og sjampinjong, servert med bulgur og ruccolasalatNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Sellerirot
300 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Oksebuljong
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Vann
4 dl
Hvetemel
1 ss
Bulgur
125 g
Smør
½ ss
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 555 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer smak på raguen, kan du tilsette et par laurbærblader, timian eller basilikum.
Skrell og kutt selleriroten, gulroten og rødløken i terninger. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Skjær kjøttet i terninger. Rør ut oksebuljongen i 4 dl vann.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene under omrøring i omtrent 5 minutter, til de er lett gylne. Tilsett tomatpuréen og 1 ss hvetemel, og stek videre i 2 minutter.
Ha i buljongvannet og kjøttet, og kok opp. La raguen småkoke under lokk på lav varme i 15–20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Ha ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren, og rør den luftig med en gaffel.
Skyll ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en serveringsskål, og server salaten til retten.
Vel bekomme!