Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre og byggkorn, toppet med ristede valnøtter
Vegetar

Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre

og byggkorn, toppet med ristedy valnøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Pastinakk
1 stk
Regnbuegulrøtter
400 g
Rødbeter
2 stk
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Chevre
100 g
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
792 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
85 g
Protein:
20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell gjerne betene under rennende vann i vasken for å unngå at de farger av på hendene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
 Skrell og kutt pastinakken og regnbuegulrøttene i grove biter, og skrell og kutt betene i båter. Fordel rødbetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og regnbuegulrøttene og pastinakken på den andre siden. Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i omtrent 25 minutter.
 Skyll sitronen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og fordel sitronskallet, saften fra halve sitronen og honningen utover grønnsakene. Skjær chevren i skiver, og fordel den utover stekebrettet. Stek grønnsakene og chevren videre i ovnen i 3–4 minutter. 
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter, eller til de er gylne. 
 Skyll salaten. Bland sammen salaten, byggkornene, de ovnsbakte rotgrønnsakene og chevren i en stor bolle. Ha i balsamicovinaigretten og saften fra resten av sitronen. Topp retten med de ristede valnøttene.
Vel bekomme!