15-20
Glutenfri
Fiskekaker med potetmos og frisk råkostsalat, servert med eggesmørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- egg
- smør
- olje
- salt
- pepper
Råkostsalat
Grønt eple
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitron
½ stk
Potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
Eggesmørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Egg (Egg)
1 stk
Stekte fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
480 g
Kokte erter
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 928 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme fiskekakene i ovnen på 200 grader i 10–12 minutter.
- Råkostsalat: Skyll eller skrell eplet. Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Smak til med saft fra halve sitronen, salt og pepper.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Eggesmørsaus: Kok 1 egg i 8–10 minutter. Skyll egget i kaldt vann, og skrell og kutt det i biter.
- Stekte fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side.
- Kokte erter: Bruk kjelen du kokte egget i, og kok de grønne ertene i lettsaltet vann i omtrent 2 minutter.
- Eggesmørsaus, fortsettelse: Hell smørsausen over i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt og saft fra resten av sitronen.
- Vel bekomme!