
Potetgrateng med kylling, kormasaus og smørdampede grønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Lettmelk
5 dl
Kormapaste
1 glass
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Grana Padano
1 stk
Skivet kyllingfilet
600 g
Farget blomkål
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Smør
Hvetemel
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hele blomkålen! Skrell stilken og kutt den i mindre biter.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig, og kutt dem i tynne skiver. Kok potetskivene i ca. 7 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Smelt 2 ss smør i en kjele, og rør inn ca. 2 ss hvetemel. Spe på med 5 dl melk og kok opp. Rør inn kormapasten og smak til med salt og pepper.
Skrell og press hvitløken og finriv grana padanoen på et rivjern. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form. Fordel potetskivene lagvis i den ildfaste formen. Strø over hvitløken og legg kyllingen oppå. Hell over kormasausen, og topp med osten. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
Kok opp ca. 4 dl vann i en kjele med 1 ts smør. Kutt blomkålen i buketter. Damp blomkålen i 4-5 minutter og aspargesbønnene i ca. 2 minutter.
Tips! Kyllingkjøtt har en mild smak, og passer derfor perfekt til smakseksperimenter på kjøkkenet. Prøv deg frem med krydder, urter og oljer du liker - bare fantasien setter grenser!
Vel bekomme!