Laktosefri
Thai-bolognese
med rød curry, wokkede eggnudler, pak choy og chiliNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten er inspirert av den Italienske pastaretten Bolognese, men her får du isteden nudler, kokosmelk, pak choy og red currypaste.
Denne retten er inspirert av den Italienske pastaretten Bolognese, men her får du isteden nudler, kokosmelk, pak choy og red currypaste.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Gul løk
½–1 stk
Kjøttdeig
350 g
Rød currypaste
¼–½ pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
1 dl
Eggenudler
125 g
Pak choy
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
½–1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 750 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dryss over grovknuste cashewnøtter for ekstra krønsj, eller sprøstek litt kokte eggenudler og dryss over retten ved servering.
Skrell og grovhakk løken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttdeigen og løken i 3–4 minutter. Tilsett litt av pakken med den røde currypasten, og stek videre i 1 minutt.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Tilsett kokosmelken. Skyll ut kokosmelkpakken med 1 dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok det hele sammen til en tykk saus i omtrent 3 minutter, og smak til med soyasaus, pepper og eventuelt mer av den røde currypasten.
Skyll pak choyen og paprikaen. Kutt pak choyen i tynne båter på langs, og kutt paprikaen i strimler. Varm opp en wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok grønnsakene i 1 minutt. Sil vannet av nudlene og wok dem med grønnsakene i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
Skyll og tørk chilien og korianderen. Kutt chilien i tynne skiver, og grovhakk korianderen. Topp retten med chilien og korianderen ved servering.
Vel bekomme!