Svinekebab
med ratatouille og bulgur, servert med urtedressingNy oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Bulgur
125 g
Kjøttdeig av svin
300 g
Persillade
1 pakke
Grillspyd
1 pakke
Rødløk
1–½ stk
Gul paprika
1–½ stk
Squash
1–½ stk
Hakkede tomater
1 boks
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Urtedressing
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 557 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 53 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill svinekebaben på grillen i 4–6 minutter, avhengig av tykkelsen. Snu på spydene underveis i steketiden, slik at kebaben blir jevnt grillet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Bland kjøttdeigen, persilladen og litt salt sammen i en skål. Fukt hendene i kaldt vann, og form deigen til pølser rundt ønsket mengde av grillspydene. Ha litt olje i bunnen av en en ildfast form, og fordel grillspydene i formen. Stek dem i ovnen i 12–15 minutter.
Skrell løken, skyll paprikaen og squashen, og kutt dem i terninger på omtrent 1 cm.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og squashen i 2–3 minutter, til grønnsakene er gylne. Tilsett de hakkede tomatene og kryddermiksen, og la det hele småkoke under lokk frem til servering. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett eventuell stekesjy fra kebabspydene i gryten for ekstra god smak.
Server urtedressingen til retten.
Vel bekomme!