Svinekam med kremede kantareller og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash
Glutenfri

Svinekam med kremede kantareller

og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash
4.08 (80)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Squash
½–1 stk
Kokte krydderpoteter
350 g
Smør
½ ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Svinekam i skiver
350 g
Vann
½ dl
Kantareller
100 g
Lett crème fraîche
½ pakke
(Melk, Laktose)
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
746 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke soppen med litt løk eller hvitløk for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel squashen og potetene i en ildfast form, og trykk potetene litt flate. Fordel ½ ss smør og 1 ss soyasaus over grønnsakene, og stek dem i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet, i to omganger, i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
 Rens soppen fri for jord, og riv den i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Tilsett crème fraîchen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold det varmt frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!