Glutenfri
Svinekam med kremede kantareller
og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash4.08 (80)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Squash
½–1 stk
Kokte krydderpoteter
350 g
Smør
½ ss
Soyasaus
1 ss
Svinekam i skiver
350 g
Vann
½ dl
Kantareller
100 g
Lett crème fraîche
½ pakke
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 746 kcal
- Fett:
- 46 g
- Karbohydrater:
- 38 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke soppen med litt løk eller hvitløk for mer smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel squashen og potetene i en ildfast form, og trykk potetene litt flate. Fordel ½ ss smør og 1 ss soyasaus over grønnsakene, og stek dem i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet, i to omganger, i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
Rens soppen fri for jord, og riv den i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Tilsett crème fraîchen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold det varmt frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!