Sprø kylling med stekt grønnsaksris, kinesisk dippsaus og curry- og mangodressing
Laktosefri

Sprø kylling med stekt grønnsaksris

kinesisk dippsaus og curry- og mangodressing
4.12 (112)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Crispy kylling
300 g
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Mais
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Lime
1 stk
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
821 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
84 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har en stor stekepanne, er det lurt å steke risen i to omganger for å enklere få en gyllen stekeskorpe.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter på koketiden. Skrell gulroten og løken. Kutt gulroten i små terninger, og grovhakk løken. Sil laken av maisen.  
 Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrotterningene i 2–3 minutter, eller til de så vidt er møre. Tilsett løken, edamamebønnene, maisen og halvparten av ingefærblandingen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over i en skål. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Ha grønnsakene tilbake i pannen, og bland dem sammen med risen. Smak til med salt og pepper. 
 Kutt limen i båter, og server båtene, dippsausen og curry- og mangodressingen til retten.
Vel bekomme!