Glutenfri
Sitrusstekt svinekam
med ovnsbakte rotgrønnsaker og kremet steinsoppsausNy oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Rotgrønnsaker i staver
300 g
Steinsoppsaus
½–1 pakke
Svinekam i skiver
350 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 801 kcal
- Fett:
- 53 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk et hvitløksfedd, og vend det sammen med rotgrønnsakene de siste 5 minuttene av steketiden, for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Del potetene i to. Fordel potetene og rotgrønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Legg posen med steinsoppsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Vel bekomme!