Laktosefri
Glutenfri
Sitruspanert seifilet
med ovnsbakte poteter, stekte grønnsaker og sursøt sausNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Poteter
350 g
Sitron
½ stk
Panering
1 pakke
Seifilet
300 g
Smør
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Brokkoli
1 stk
Sweet chili-saus
1 pakker
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 586 kcal
 - Fett:
 - 9 g
 - Karbohydrater:
 - 89 g
 - Protein:
 - 38 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har tid, kan du lage fiskepinner. Kutt fisken i fiskepinnebiter, og vend dem i paneringen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Smelt 1 ss smør i en liten kjele. Skyll sitronen godt, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Kutt sitronen i båter. Ha sitronskallet, paneringen og litt saft fra sitronen i det smeltede smøret, og rør det sammen. Krydre med litt salt og pepper. Fordel fisken i en ildfast form, og fordel paneringen oppå fiskestykkene. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Skyll eller skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter, og kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter.
 Server resten av sitronbåtene og chilisausen til retten. 
Vel bekomme!
