Potet- og purreløksuppe med fennikel og hvitvin, toppet med stekt sopp, linser og estragon
Vegetar

Potet- og purreløksuppe

med fennikel og hvitvin, toppet med stekt sopp, linser og estragon
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Purre
1 stk
Mandelpoteter
400 g
Fennikel
1 stk
Hvit matvin 0 %
1 flaske
(Sulfitt)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Estragon
½–1 bunt
Vann
5 dl
Bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Aromasopp
100 g
Grønne linser
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
798 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
122 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dersom det er grønne kvaster på fenikkelen, kan du ta vare på dem. De er kjempegode finhakket som topping på suppen.

Varm opp stekeovnen til 210 grader. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Del purren i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Del purren i skiver. Skrell og del potetene i grove biter. Skjær vekk stilkene på fennikelen. Del fennikelen i to, og så i skiver. 
 Varm opp en tykkbunnet kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek potetene, purren, hvitløken og fennikelen i et par minutter under omrøring. Hell på hvitvinen, og la det koke i 7–10 minutter, til halvparten har kokt inn. Ha i omtrent 5 dl vann, crème fraîchen og grønnsaksbuljongen. La suppen småkoke under lokk i omtrent 20 minutter, eller til fennikelen og potetene er møre.
Tilbered baguettene som anvist på pakken.
 Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Vend inn linsene og ½ ss smør, og stek videre i et par minutter. Smak til med litt salt og pepper.
 Skyll og grovhakk estragonen, og ha ½–1 ss estragon i suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
 Topp suppen med linsene, soppen og ønsket mengde av den finhakkede estragonen. Server bagettene til suppen.
Vel bekomme!